Weer omhoog

Vorige week donderdag begon het… ik werd somber en mijn gedachtes waren negatief. Maar… ik hield het nog vol. Door een naar bericht in het weekend ging ik mij somberder en verdrietig te voelen. Ik heb dit aangegeven bij mijn behandelaar maandag en we vonden het beter om even dagelijks te bellen. Dinsdag stelde ik haar voor een keuze. Ik moest eigenlijk over twee weken bloedprikken voor de antidepressiva weer omhoog mocht. Ik legde de keuze van of nu bloed prikken en de medicijnen verhogen of die twee weken opname. Ze ging overleggen met de psychiater en belde mij al vrij snel terug. Ik mocht de volgende dag bloed prikken en dan wachten op de uitslag. Afhankelijk van de uitslag zouden er verdere stappen worden ondernomen.

Omdat ik mij zo beroert voelde heb ik zelf de dag dat ik bloed ben wezen prikken (woensdag) voor het slapen gaan mijn oude dosis in genomen; dus de dosis weer verdubbeld. De volgende dag belde mijn behandelaar weer en ze had de bloed uitslag al. Ze vond het niet verstandig dat ik zelf had verhoogd maar ging weer overleggen wat er nu ging gebeuren. Later belde ze terug. Mijn verdubbelde leverwaarde kwam duidelijk door de nieuwe antidepressiva en ik kon kiezen voor anderen of accepteren dat ik nou eenmaal hoge leverwaarde zou hebben. Ik had in juli al begrepen van de psychiater dat die leverwarde die verdubbeld was niet echt kwaad kon dus ik heb besloten om de dubbele dosis weer te gaan gebruiken. Wel moet ik nu elke 2 maanden bloed gaan prikken.

Het kan 2 tot 4 weken duren voor ik wat ga merken van de verhoging. Met het vooruitzicht dat ik mij weer beter ga voelen hou ik het wel vol denk ik.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *